Via de Steenweg en de Limbrichterstraat loop je vanaf het station in ongeveer tien minuten naar de Markt, en daar is het vaak te doen. Nu even niet door de coronamaatregelen, maar als die straks versoepeld zijn, kun je er weer heerlijk chillen. En bij deze restaurantjes moet je écht langsgaan.

De Trechter ****

Eén van die terrassen ligt bij restaurant de Trechter. Je kunt er lekker ontbijten, lunchen en borrelen. De koffies die ze zetten geven je het idee dat je ‘echt goede koffie drinkt’. Het ligt lekker in de mond en als je een specialiteit hebt – bijvoorbeeld een Latte – is de verhouding melk/koffie precies goed!

Down Under *****

Maar als je zin hebt in een echte maaltijd uit de keuken van de Australiërs, moet je een paar deuren verder zijn. Het restaurantje valt niet echt op, maar is razend populair: Down Under is dé plaats waar je een gerecht met kangoeroe en krokodil kunt scoren. Maar voor degene die liever geen Skippy of Meneer de Krokodil op het menu wil hebben, zijn er ook meer gangbare suggesties als bijvoorbeeld de tournedos (mijn persoonlijke aanrader).

Ernestos ****

Leuk om te doen als je een hotelletje gevonden hebt: avondje stappen in Sittard! Kroegen als De Buren en Ich en Dich zijn natuurlijk leuk maar mainstream. Wil je écht een avondje losgaan, dan is Ernestos een leuke gelegenheid om langs te gaan. Leuk weetje: overdag is Ernesto’s een Mexicaans restaurant waar je geheel in Mexicaanse sfeer kunt eten, maar ‘s-avonds verandert Ernesto’s in een muziekhuis met livebands en dj’s uit heel de wereld.