Als ik ergens gek op ben, is het kip, sajoerboontjes en mihoen. Het is een snel en makkelijk gerecht, en omdat ik een airfryer heb kan ik de kip zo klaar maken, dat ie een heerlijk knapperig korstje heeft én van binnen goed doorbakken is. Zie dat in de pan maar eens te doen (en het levert minder rotzooi op).

Voor dit gerecht heb je nodig:

250 gram sperziebonen, 150 ml kokosmelk, 100 ml bouillon, 1 ui, 1 teentje verse knoflook,

een halve theelepel gember, een theelepel sambal en 2,5 eetlepel ketjap manis, olie

Zet een pan met water op en laat dit eerst koken.

Doe de kippenpoten in je oven of airfryer en bak deze volgens 10 minuten op 180ºC, daarna 10 minuten op 150ºC. Natuurlijk regelmatig keren.

Snipper de ui en snijd de teen knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook aan. Voeg na ongeveer twee a drie minuten sambal, gember en ketjap manis toe.

Bak dit eventjes mee en voeg daarna de kokosmelk, bouillon en sperziebonen toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit nu acht tot tien minuten pruttelen zodat het lekker kan garen.

Gooi – als het water kookt – de nestjes mihoen in het water en laat deze ongeveer vier minuten koken (mede afhankelijk wat er op de verpakking staat).

Het eindresultaat? Heerlijke sajoer boontjes, mihoen en kip mét kluif.

Leuk weetje

Het recept is een vrije bewerking van een gerecht dat in het ouderlijk huis geregeld op tafel wordt getoverd. Mijn ouders maken dit gerecht altijd met pandanrijst en kipfilet. Lekker dus, om ook eens met pandanrijst te maken. En wat je over hebt van die boontjes, kun je prima bewaren als tussendoortje of voor bij de lunch.

Overigens, als je het toch wat spannend vindt de eerste keer of gewoon weinig tijd hebt, kun je ook een pakje sajoer halen bij de supermarkt 😉