De wereld is in de ban van een virus dat meegekomen is met enkele slachtoffers uit China. Het coronavirus heeft inmiddels zelfs voet aan wal in Groot Brittanië. En meteen doemen de complottheorieën alweer op. De mafste staan bij deze op een rijtje, geloof ze dus niet.

Coronavirus ontsnapt uit laboratorium

Als we de stemmingmakers van ‘Ninefornews’ moeten geloven, is het coronavirus onderdeel van een Chinees biologisch oorlogprogramma en ontsnapt uit een laboratorium, alsof het pootjes heeft, aldus de vage meneer Dany Shoham uit Israël, die nergens daar te vinden is. Er is wel een Shoham in India, bij de nog vagere organisatie IDSA.

De Chinezen beweren dat het coronavirus zich verspreid heeft via huiden die op een markt verkocht zijn, hetgeen toch wat logischer klinkt dan deze stemmingmakerij.

De eigenaar van het virus is … Bill Gates!

Wie denkt dat we het ergste gehad hebben heeft het goed mis, want de doemdenkers van Wanttoknow.nl denken te weten waar het vandaan komt. Het is geen laboratorium, de Bilderberg is ook niet de veroorzaker en het is ook geen hoax: nee, Wanttoknow.nl wijst Bill Gates aan als schuldige. 

Ze baseren zich op een zogenaamde octrooipagina waarop het zou staan …. die nergens te vinden is. In ieder geval is deze bewering net zo nep als het haar van Donald Trump en net zo slecht als de tanden van een zwerver die al jaren niet naar de tandarts is geweest.

Het zou gaan om ontvolking

De oudste en wel meest opduikende complottheorie die onderhand zo oud is dat het niet meer leuk is. Het Bilderberg overleg zou een heuse ontvolkingsagenda hebben. 

Maar deze theorie duikt al jaren op. Eerder al bij de MH17, de economische crisis en zo meer. Toe mensen, bedenk eens wat beters!

Noot van Chris: omdat ik niet naar onzin link, zijn er geen links opgenomen in deze blog. Toch vinden? Gebruik Google.