Even een vooroordeel de wereld uit helpen: LEGO is écht niet alleen voor kinderen. Ook volwassen mannen (en sporadisch ook vrouwen) kunnen er uren zoet mee zijn. Oh ja, wie dan? Hoofdredacteur Chris de Boer, zo schrijft hij in deze column.

Het moet 1986 zijn geweest als ik voor het eerst kennismaak met een LEGO-product. Nou ja, eerder Duplo. Het was een huis bestaande uit vier grote onderdelen, meubels en een gezinnetje (inclusief huisdier). Dát legde de basis van mijn LEGO-interesse. Niet veel later volgde een brandweerkazerne. Zelfs een politiebureau heeft deel uitgemaakt van mijn verzameling.

Maar het leukst bleef zelf de bouwsels verzinnen. Van kantoorpanden tot grote villa’s, van tv studio’s tot auto’s en treinen. Alles heeft de revue gepasseerd. Realistische bouwwerken maken, met een beetje fantasie, was waar ik de tijd graag mee doorbracht.

LEGO is een tijdloze bezigheid waar je je creativiteit enorm mee kan stimuleren. Geschikt voor iedereen. De één houdt van treintjes, de ander van LEGO. Tijdens een verhuizing, is mijn voormalige verzameling verloren geraakt, maar stilaan bouw ik een nieuwe verzameling op. En ik hoop dat de vinder van mijn oude verzameling er of zelf net zo’n plezier aan heeft of een kind er gelukkig mee maakt.