Altijd leuk om eens te doen: een eigenschappen analyse op basis van de elementen die er zijn: water, vuur, aarde en lucht. In welk van de elementen herken jij je het meest?

Vuur 

Vuurtypes zijn een aanjagers en kunnen goed als pionier fungeren. Nieuwe dingen bedenken en ontwikkelen vinden ze doorgaans leuker dan iets bestaands voortzetten. Vuurtypes willen altijd nieuwe uitdagingen, denken in hoofdlijnen, vinden details vaak muggenzifterij en zijn creatief. Valkuilen: dominant, bazig, confronterend, te ambitieus, gericht op competitie, te resultaatgericht. 

Water 

Watertypes kunnen met iedereen opschieten, goed relaties maken en onderhouden. Ze hebben een sterk inlevingsvermogen, goed kunnen luisteren en aanvoelen wat er bij de andere partij leeft. Valkuilen van een watertype zijn te aardig, te loyaal, te meelevend, te invoelend, te weinig op resultaatgericht, te veel op de ander gericht en te weinig op zichzelf, conflict vermijdend. 

Lucht 

Houden van bewegingsvrijheid en de zaak goed kunnen beredeneren kenmerken de luchttypes. Het zijn vaak gemakkelijke praters die feiten en cijfers snel doorzien. Ze denken vaak ver vooruit en zijn uitstekend in het neerzetten van plannen. Visie, missie en strategie zijn op hun lijf geschreven. Maar een valkuil is dat het allemaal gebakken lucht wordt. Wel de ideeën maar niet uitvoer komen, te weinig concreet, teveel praten en te weinig doen, vaag. 

Aarde 

Aardtypes zijn gericht op details. Ze houden het proces goed in de gaten en zien denkbeeldige gevaren niet over het hoofd. Ze zijn daarnaast ook nauwkeurig en precies, weten van de hoed en de rand en zijn betere uitvoerders dan bedenkers. Hun valkuilen: negatief, te gedetailleerd, perfectionistisch, nauwkeurig tot 4 cijfers achter de komma, te gesloten voor veranderingen.

Zelf een test doen? Ik heb deze op PlayBuzz gebruik en er kwam heel wat anders uit! Waar ik altijd dacht dat ik een aardetype was, bleek het ‘vuur’ te zijn. Zo leer je jezelf nog eens kennen! En wat ben jij voor type?

Veel plezier!