In deze plaats heb ik een onwijs leuk deel van mijn studie mogen meemaken. Je voelde je ‘er echt bij horen’ daar in de randstad, zit overal dichtbij én je kunt op allerlei leuke plekken terecht! Daarom deze keer Utrecht, door de ogen van Chris!

Van 2007 tot 2009 studeerde ik communicatiemanagement aan de Hogeschool in Utrecht. Logischerwijs verliet ik dan ook vijf dagen per week – soms op de meest vreemde tijden – het Brabantse land voor de eerste grote stad die je tegenkomt in de randstad. Het is tevens de plek waar een groot deel van m’n familie vandaan komt, hoewel het merendeel inmiddels verspreid over de wereld een leven leidt.

In Utrecht was ik vijf dagen per week te vinden op de Uithof aan de Padualaan. En terugkijkend op mijn tijd in Utrecht en Tilburg, was Utrecht het leukst. Sterker nog: in Tilburg kreeg ik last van heimwee; iets dat ik nooit heb gehad. De hogeschool en de universiteit hebben daar beiden hun ‘campus’, dat er tevens voor zorgt dat er voldoende goeie voorzieningen te vinden zijn. Zoals een SPAR, diverse cafeetjes, een bibliotheek en zo meer.

Maar voor het bruisende stadsleven, moet je in het hart van de stad zijn: de Oude Gracht; één van mijn alltime favourite spots. Hoe lekker is het om met een goed glas wijn, kaasplankje en goed gezelschap te genieten op een terrasje, terwijl er rondvaartboten en waterfietsers over de gracht varen? Je voelt je de koning te rijk; iedereen is chill en ontspannen.

De Oude Muntkelder *****

Met één van die restaurants heb ik trouwens een kleine geschiedenis. Bij pannenkoekenrestaurant De Oude Muntkelder was dat. Wat er precies gebeurt is, doet niet ter zake maar ze hadden het perfect opgelost. Sindsdien ben ik er nog een paar keer geweest, en heb ik één pannenkoek die toch wel een grote favoriet is geworden: de Canadese pannenkoek met gebakken spek, ui, champignons, ham, kaas, peterselie, met apart geserveerde currysaus, slechts € 13,00.

Winkel van Sinkel *****

Een andere toptent is zeker de Winkel van Sinkel. Het terras bevindt zich aan de voorkant van het statige pand, waar je heerlijk kunt borrelen en dineren. ‘s-Avonds kun je er ook gezellig stappen. Enkele feesten die ze organiseren zijn ‘Latin Lovers’, ‘Techhouse’en ‘We All Love 80’s 90’s en 00’s’.

Ook voor je broodnodige portie cultuur zit je in Utrecht goed. Los van de vele kroegen aan het Neude, is er een grote stadsschouwburg en één van de bekendste popcentra van Nederland is er te vinden: TivoliVredenburg.

Universiteitsmuseum ***

In Utrecht vind je het Universiteitsmuseum. Het Universiteitsmuseum in de stad Utrecht beheert de historische collecties van de Universiteit Utrecht en verzorgt tentoonstellingen. De oude aangrenzende Hortus maakt deel uit van het museum. Er is een speciaal Jeugdlab voor experimenten door kinderen. Als je trouwens geïnteresseerd bent in foetussen op sterk water en opgezette beesten, ben je eveneens aan het juiste adres!

Het Spoorwegmuseum ****

Het is geen geheim dat ik graag reis en een stille liefde voor ‘de trein’ heb. In het Spoorwegmuseum aan de Maliebaan kun je dan ook je hart ophalen aan treinen uit vervlogen tijden. Wie kent de hondekop bijvoorbeeld nog? Of de stoomlocomotieven? Ook het koninklijk rijtuig staat daar regelmatig opgesteld.

Shop till you drop: Hoog Catharijne

Naast de binnenstad van Utrecht, kun je ook uitgebreid shoppen in één van de grootste winkelcentra van Nederland: Hoog Catharijne. Je bent er vast wel eens doorheen gelopen als je vanaf Utrecht Centraal de stad inliep. Er zijn allerlei grote winkelketens te vinden, maar ook diverse luxe winkels en restaurants.

Genoeg te doen dus, in Utrecht.

Veel plezier!