Even het kind in jezelf terugvinden op de Engelse wip? Of zien hoe je ouders of grootouders geleefd hebben? Het kan in Museum Terug in de Tijd, in Horn. Pure nostalgie onder één dak.

Een verzameling aan instrumenten verwelkomen je in Museum Terug in de Tijd. Diverse gitaren én een Sonor-drumstel hebben hier hun plek gekregen.

Ze vormen een decor samen met een echte Amerikaanse slee. Maar er staan onder meer modellen uit de jaren 50 tot 80. En wat dacht je van dit tankstation?

De weg in het museum leidt je naar plekken waar de tijden van weleer nog altijd volop leven. Zoals bijvoorbeeld dit oude pleintje, waar een kerk uit de jaren ‘50 is nagebouwd.

Eén verdieping hoger loop je langs onder meer een kapper en een tandarts. Niet veel verderop vind je een oud klaslokaal. 

Geüniformeerde beroepen zijn er al sinds de weg naar Rome. Welke herken jij hiervan?

Een stuk verderop loop je tegen een kroeg aan. Ik besluit rechtsaf te slaan en kom een … bimbobox tegen. Zie deze video.

Na de bimbobox volgt een oude winkelstraat, met onder andere een bakker en een kruidenier. In één van de zijstraten vind je zelfs een apotheek. De enige waar je ook echt binnen mag lopen.

En in die tijd dronk men natuurlijk met alle liefde een biertje. Een echte bruine kroeg oude stijl. 

View this post on Instagram

Even het kind in jezelf zoeken! #lol

A post shared by Chris de Boer 💬 (@chrismdeboer) on

Heb je het museum bezocht? Even het kind in jezelf opzoeken op de Engelse wip, zoals in dit filmpje.

Het Museum Terug in de Tijd is gevestigd in het Limburgse Horn en draait (bijna) volledig op vrijwilligers.